Veelgestelde vragen (snoeischouw)
We hebben geconstateerd dat hinderlijk overhangende takken van de beplanting op uw perceel het uitvoeren van het onderhoud aan de A-watergang of dijk hinderen. Om met onze machines goed en veilig te kunnen werken hebben we een obstakelvrije zone nodig om te kunnen rijden en is ook een zekere vrije hoogte nodig.
Stuur de brief terug naar het waterschap, met vermelding van de reden van terugzending en indien bekend naam en adres van de nieuwe eigenaar. Ons postadres is: Antwoordnummer 3000, 7320 VB Apeldoorn. Een postzegel plakken is niet nodig.
De locatie van het perceel staat op het kaartje dat bij de schouwbrief is gevoegd. Als het u niet duidelijk is, neemt u dan contact op met het waterschap.
Op van het waterschap ziet u welke takken moeten worden verwijderd.
We adviseren u om overhangende takken van de bomen en/of beplanting tot minimaal 1 meter binnen uw erfafscheiding en/of perceelsgrens tot een hoogte van 4 meter boven het maaiveld te verwijderen. Hiermee voorkomt u dat takken binnen de kortste keren weer over het onderhoudspad groeien.
Indien u niet in staat bent om het onderhoud uit te voeren, dan kunt u contact opnemen met een boomverzorgingsbedrijf of hovenier.
Bij de snoeischouw in de tweede helft van januari, hebben onze medewerkers geconstateerd dat u wel onderhoud heeft gepleegd, maar in onvoldoende mate. Op website van het waterschap staat aangegeven wat u moet doen.
Hartelijk dank voor uw medewerking. U hoeft niet te melden dat u heeft gesnoeid. Medewerkers van het waterschap schouwen/controleren of u de werkzaamheden heeft uitgevoerd en beoordelen ook of dat goed is gedaan. Als u onvoldoende takken heeft verwijderd ontvangt u nog een brief.
Er wordt geen uitstel verleend. Neem contact op met het waterschap als de terreinomstandigheden het absoluut niet toelaten om de werkzaamheden uit te voeren, omdat het land te nat is bijvoorbeeld.
Het waterschap houdt bij haar werkzaamheden rekening met planten en dieren volgens de Wet natuurbescherming. De schouwprocedure is er op gericht dat de werkzaamheden vóór aanvang van het broedseizoen op 15 maart gereed zijn.