Gebiedscoördinator Paul van rayon Zuid werkt al 35 jaar bij het waterschap en vertelt bij de Grebbesluis en het dijkmagazijn van de Grebbedijk over zijn werk.
‘We doen veel werk dat niemand ziet. Bij een storm met hoogwater zijn wij ook 's nachts op pad. Collega's zijn erg gemotiveerd en hebben passie voor hun werk. We doen dit echt samen. Daar ben ik trots op!’
Het hoogwater bij de Grebbedijk in 1995 is Paul goed bijgebleven. Hij zat net bij de dijkwacht en ging na drie weken al op pad als dijkwacht. Daar heeft hij dingen geleerd die hij nog gebruikt in zijn dagelijks werk. Vooruit kijken is een belangrijk onderdeel van het werk als gebiedscoördinator. Wanneer het peil bij Lobith in De Rijn stijgt naar een bepaalde waarde, denkt Paul al meerdere stappen vooruit. Wat betekent dit voor ons gebied en welke stappen moeten we nemen? Ook heeft Paul veel contact met agrariërs, omwonenden en gemeentes.
‘De gebiedscoördinator is zichtbaar en dichtbij in zijn of haar werkgebied.’
Dijkversterkingsproject Grebbedijk
Het waterschap maakt samen met de omgeving van de Grebbedijk plannen voor het versterken van de dijk. Deze dijk, gelegen tussen Wageningen en de Grebbeberg, beschermt 250.000 inwoners tegen het water van de Nederrijn. Meer weten over het dijkversterkingsproject van de Grebbedijk? Lees meer op de projectpagina.
Weetje
De Grebbedijk is 5,5 km lang en ligt tegen het natuurgebied De Blauwe Kamer aan. De aannemer zorgt voor een groene grasmat en heeft dit jaar besloten om ook schapen op de dijk te laten grazen in plaats van een maaimachine in het voorjaar. Misschien heb jij de schapen wel zien grazen?