Stageonderzoek uitstoot lachgas rwzi

Standplaats: Apeldoorn
36 uur per week
Salaris:

Wil jij als Stagiair milieutechnologie/chemisch technologie ervaring opdoen, jezelf ontwikkelen en tevens bijdragen aan een duurzaam en energieneutraal Nederland? Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe. Met ruim 650 medewerkers werken wij iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd rioolwater en voldoende schoon water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Onze ambitie: in 2050 volledig circulair en klimaatpositief zijn. We zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoeringprofessionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities.

Voor het programma Wonen en Zuiveren zijn wij op zoek naar een 3e jaars hbo- of wo-student of afstudeerder.

Water verandert je wereld

Tijdens het zuiveringsproces komt lachgas vrij en lachgas levert een relatief grote bijdrage aan de CO2-voetafdruk van rioolwaterzuiveringsinstallaties. De uitstoot van 1 equivalent (eq.) lachgas staat gelijk aan 265 CO2 eq. Op dit moment wordt de hoeveelheid lachgas theoretisch bepaald aan de hand van rekenregels omdat nog niet duidelijk is hoeveel lachgas daadwerkelijk vrijkomt. Onlangs zijn we met behulp van sensoren in de beluchtingstank begonnen om in kaart te brengen op welke plekken lachgas gevormd wordt in het rioolwater en dit te relateren aan andere meetbare chemische/biologische parameters. De bedoeling is om zo goed mogelijk  vast te stellen hoe groot de lachgas emissies werkelijk zijn en welke maatregelen er genomen kunnen worden om de emissie te verminderen of te voorkomen. We doen ook mee aan het landelijke versnellingsprogramma lachgas dat begin 2024 gestart is.

Tijdens deze stage ga je onderzoek doen naar verbetering van de methode om lachgas betrouwbaar te meten, je legt verbanden met andere parameters in het zuiveringsproces en je komt met een voorstel om CO2-voetafdruk door lachgas emissie te verminderen. Zo help je het Waterschap verder op weg naar klimaatneutraliteit.

Wat breng jij mee?

Je studeert milieutechnologie, biotechnologie, chemische technologie of biologie. Je vindt het leuk om zowel praktisch als theoretisch bezig te zijn. Daarnaast ben je analytisch ingesteld en vind je het werken met data interessant en het doorgronden van verbanden een uitdaging. Daarnaast heb je een proactieve houding en kun je verbinding maken met verschillende mensen binnen een organisatie.

Dit bieden wij jou

Samenwerking binnen een gemotiveerd team van specialisten op het gebied van rioolwaterzuivering. Er wordt gewerkt met de nieuwste technologie van online-metingen op het gebied van rioolwaterzuivering. Deze omgeving geeft je een dynamische en innovatieve ervaring op gebied van een zeer actueel thema binnen de waterzuivering.

Je kunt rekenen op een divers en gezellig team, waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Hiernaast hebben we flexibele werktijden en krijg je een stagevergoeding van 25% van het minimumloon op basis van een 36-urige werkweek (deeltijders naar rato).. Tijdens je stageperiode krijg je een inhoudelijk begeleider. De stageperiode zal aanvangen vanaf 2 september 2024.

Contactpersoon

Projectmanager planvorming

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

sollicitatie
1. Solliciteer
Leuke functie gevonden?
selectie_1
2. Selectie
Ben je geschikt?
tweede_gesprek_1
3. Kennismaking
We gaan wat dieper in op de materie
arbeidsvoorwaardengesprek
4. Contractvoorstel
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden
in_dienst_1
5. In dienst
Ondertekening van het contract
Feedback button
Feedback button