Verzoeken per brief kun je richten aan:
Waterschap Vallei en Veluwe
ter attentie van de heer R. Moolenaars
Postbus 4142
7320 AC Apeldoorn.
De datum waarop we je verzoek ontvangen, geldt als de datum van indiening van het informatieverzoek volgens de Wet open overheid (Woo).
Hier moet je informatieverzoek aan voldoen
Een informatieverzoek Wet open openheid (Woo) moet voldoen aan de volgende voorwaarden:
- Geef zo specifiek mogelijk aan waarover je informatie wilt ontvangen (is het verzoek te algemeen geformuleerd dan kunnen we vragen jouw verzoek nauwkeuriger te omschrijven. Dit vragen we binnen twee weken nadat wij je verzoek hebben ontvangen).
- Het verzoek moet gaan over informatie waarover Waterschap Vallei en Veluwe beschikt.
- De gevraagde informatie moet gaan over beleid van Waterschap Vallei en Veluwe of over de voorbereiding of uitvoering daarvan.
- De informatie is nog niet op een andere wijze openbaar gemaakt.
Zo behandelen wij een informatieverzoek
Het waterschap vindt openheid erg belangrijk. Een informatieverzoek op basis van de Wet open openheid (Woo) willigen we in principe altijd in.
Als er een verzoek wordt gedaan beoordelen we in de eerste twee weken of het verzoek volledig is en in behandeling genomen kan worden.
Als er meer informatie nodig is dan laten wij je dat weten binnen die eerste twee weken.
Daarna beslist het waterschap binnen vier weken over het informatieverzoek. Als deze termijn niet gehaald kan worden, kan de periode met twee weken worden verlengd. Over deze verlenging wordt de aanvrager geïnformeerd.
Bij het behandelen van de aanvraag beoordelen we ook of de gevraagde informatie geschikt is om openbaar te maken of alleen met de aanvrager gedeeld kan worden.
Ook kijken we heel goed of een informatieverzoek wordt gedaan om twijfelachtige redenen of verkeerde bedoelingen, want dat kan ertoe leiden dat het waterschap niet in hoeft te gaan op een verzoek.
Als de gevraagde informatie niet aanwezig is bij het waterschap, maar er wel bekend is bij welke bestuursorgaan dat wel is, dan wordt het verzoek doorgestuurd.
Afwijzen informatieverzoek
In sommige gevallen kan een informatieverzoek op basis van de Wet open openheid (Woo) worden afgewezen. Bijvoorbeeld als het geven van informatie de veiligheid van Nederland in gevaar brengt of als het gaat om vertrouwelijke gegevens. Het belang van openbaar maken weegt dan minder zwaar. Het waterschap vertrouwt erop dat de aanvrager hiervoor begrip heeft, maar er kan natuurlijk ook bezwaar tegen worden gemaakt.