Carlo van Dijk (CU) gaat zich bezighouden met Klimaat en Stad. Hij is tevens loco-dijkgraaf. Erik den Hertog (BBB) heeft de portefeuille Landelijk Gebied en Digitalisering, Henk Veldhuizen (ongebouwd) de portefeuille Landgebruik en Zuiveren en Bert van Vreeswijk (SGP) de portefeuille Partnerschap en Veiligheid. De dijkgraaf blijft verantwoordelijk voor de lange lijnen en lange termijn.
Aansluiten op wat nú nodig is
Dijkgraaf Marijn Ornstein: “Door zorgvuldig te werk te gaan, met oog voor ieders kwaliteiten, kennis en wensen, hebben we met elkaar echt een breed gedragen portefeuilleverdeling opgesteld. Er komt veel op ons af, de waterschapswereld is volop in beweging en wij zijn een belangrijk onderdeel van de talrijke transities waar we op nationaal niveau met elkaar aan werken. Denk aan de klimaatopgave, de landbouwtransitie, natuurherstel en de woningbouwopgave. Door die nationale opgaven breed over het college te verdelen en te verbinden met de waterschapsopgaven, hebben we nu een portefeuilleverdeling die goed aansluit op wat nú nodig is.”
Koersvast en betrouwbaar
Eerder deze week stelde het algemeen bestuur van het waterschap de Bestuursagenda 2023-2027 vast. Daarin benoemt het de belangrijkste thema’s voor de komende vier jaar. Het algemeen bestuur benadrukt daarin ook zoveel mogelijk aan te willen sluiten bij bestaand beleid, zoals de eerder opgestelde Blauwe OmgevingsVisie 2050 en het Blauwe Omgevingsprogramma 2022-2027. “Koersvast en betrouwbaar” is een belangrijk motto voor dit college.
Op maandag 5 juni jl. benoemde het algemeen bestuur de vier nieuwe heemraden. Nu de bestuursagenda is vastgesteld en de portefeuilles zijn verdeeld, kan het nieuwe college echt aan de slag.